HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka Met Geitenkaas En Een Salade Als Extra
topBanner
Shakshuka met geitenkaas en een salade als extra

Shakshuka met geitenkaas en een salade als extra

met krulpeterselie en een bierbostelbroodje

Extra groente
Lees meer

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Verse krulpeterselie & munt

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesam)

1 stuk(s)

Granaatappelpitten

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Pan met deksel
Grote kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken met het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen. Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkoolrijst. Kook de bloemkoolrijst 1-2 minuten. Giet af en en spoel af met koud water. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Draag een schort. Rol de granaatappel over het aanrecht zodat binnenin de pitjes los komen. Snijd de granaatappel middendoor. Houd een helft boven een kom en tik met een houten lepel op de schil zodat de pitjes in de kom vallen. Haal de achtergebleven pitjes eruit met je handen. Snijd de verse munt fijn.

6

Meng in een grote kom de bloemkoolrijst met de munt, granaatappelpitjes en komkommer. Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Serveer de salade in een serveerschaal. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.