Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

De rode ui, bataat en paprika rooster je in de oven

In dit gerecht komen smaken van verschillende werelddelen mooi bij elkaar. De Hollandse scholfilet (heb je het verhaal van visser Han al op ons blog gelezen? Een aanrader!) combineert goed met de volkoren couscous uit de Marokkaanse keuken. De gemalen kurkuma geeft het een uitgesproken smaak en een gele kleur.

Labels:
Bron van eiwitten
Bron van vezels
Eenpansgerecht
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Paprika

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Scholfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

175 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)805 kcal
Energie (kJ)3368 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Deksel
Kom
Vork
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de rode ui. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika klein.

Besprenkel met olijfolie
3

Leg de rode ui, bataat en puntpaprika op een bakplaat met bakpapier. Meng goed en besprenkel met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

4

Bereid ondertussen de bouillon. Meng de couscous met de kurkuma in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Bak de scholfilet
5

Verhit, zodra de groenten 20 minuten in de oven staan, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de couscous
6

Voeg de geroosterde groenten en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de saladekom met couscous.

Verdeeel de rozijnen-pittenmix over het gerecht, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de scholfilet. Verdeel de overige rozijnen-pittenmix over de couscous.