Schelvisfilet met tomatentapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

Vandaag staat er schelvis op het menu, een delicate vis die je met beleid moet behandelen. Perfect voor een bereiding met weinig handelingen, zoals in dit recept. Bij de vis maak je ratatouille, een van origine Frans groentegerecht uit Nice.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Vis)

1 gram

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid ook de bouillon voor de ratatouille.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de pruimtomaat en aubergine klein.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten.

Ratatouille maken
4

Voeg de aubergine, het paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Bestrooi ondertussen een kant van de schelvisfilet met peper en zout. Draai de filet om, en besmeer de andere kant met de overige tomatentapenade. Bak de schelvisfilet 6 – 8 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de schelvisfilet met de rijst en de ratatouille.