Schelvisfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ bosje(s)

Bospeen

250 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

1 stuk(s)

Schelvisfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2343 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10 g
Vezels10.2 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 250 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortelen rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Dep ze droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De oventijd van de aardappelen en bospeen kan langer zijn als je een combioven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork: als dit makkelijk gaat, zijn de bospeen en aardappelen gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje - rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!

Saus opwarmen
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden. Leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.