HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvis Met Gesmoorde Prei En Gekarameliseerde Witlof
topBanner
Schelvis met gesmoorde prei en gekarameliseerde witlof

Schelvis met gesmoorde prei en gekarameliseerde witlof

Lees meer

De zachte schelvis serveer je vandaag met gesmoorde prei en mosterd. Dit serveer je samen met in de schil gekookte nicola aardappelen en gekarameliseerde witlof.

Labels:CaloriebewustInspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :MosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Witlof

2 stuk(s)

Prei

½ tl

Nootmuskaat

2 tl

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1854 kJ
Energie (kcal)443 kcal
Vetten10.0 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten, zodat de bladeren aan de stronk blijven zitten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel de witlof met honing, bestrooi met peper en zout en karameliseer de witlof, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om. Haal vervolgens uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

3

Snijd ondertussen de prei in ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

4

Verhit vervolgens een andere pan met deksel op middelhoog vuur en rooster het mosterdzaad 1 minuut. Voeg prei, de nootmuskaat, mosterd en 2 el water per persoon toe aan de pan en smoor de prei, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen, prei, witlof en schelvis over de borden. Garneer met een snufje nootmuskaat naar smaak.