topBanner
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Met een mosterd-dille-yoghurtsaus

Lees meer

Help de chef om de bospenen te wassen. Omdat wortelen onder de grond groeien kan het zijn dat er nog wat zand aan de wortelen zit. Dit smaakt natuurlijk niet lekker op je bord!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 takje(s)

Verse dille

170 gram

Zilvervliesrijst

400 gram

Peen

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

6 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2874.408 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Kook 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rijst. Snijd de dille fijn.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Was ondertussen de bospeen grondig. Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten. Halveer grote bospenen. Kook 10 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af.

4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bospeen nog 5 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de schelvis 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

6

Breng in een van de pannen met deksel de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook. Voeg de helft van de dille toe en roer door.

7

Verdeel de schelvis, peen en rijst over de borden. Serveer met de warme mosterd-dille-yoghurtsaus en garneer met de overige dille.