HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 271 beoordelingen
Lees meer

Cherry potatoes zijn een vastkokende aardappelsoort, rijk van smaak, klein van vorm en met een mooie roze schil. Je serveert ze met een rijke salade met verschillende smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Rode krieltjes

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Venkel

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

1 stuks

Appel

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2029 kJ
Energie (kcal)485 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout1.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (cherry potatoes) grondig en snijd in kwarten en snijd eventueel grotere aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
Mengen
4

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein. Meng in een saladekom de appel, tonijn, kappertjes en de helft van de spinazie.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg de overige spinazie toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en laat al roerend in 1 minuut slinken. Voeg daarna de spinazie toe aan de saladekom. Voeg ook de aardappelen en zwarte balsamicoazijn toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.