Skip to main content
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met tomaat en Grana Padano

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Allergenen :
Gerst
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vleestomaat

⅓ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3214 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes en de sla grof. Snijd de ui in dunne ringen. 

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de ui toe en schep om (zie Tip). 

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
4

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Salade maken
5

Meng de sla en de tomatenblokjes door de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de Grana Padanovlokken. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pittige mayo, mais en tomaat
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Spaghetti al limone met pankotopping

Spaghetti al limone met pankotopping

met spruiten en courgette
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie
Köftegehaktballetjes met fetasalade

Köftegehaktballetjes met fetasalade

met aardappelen geïnspireerd op sanyet el batates
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel
Penne met rundergehakt met Indiaas geïnspireerde twist

Penne met rundergehakt met Indiaas geïnspireerde twist

met romige saus, koriander en snijbonen
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen