HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Schnitzelreepjes En Gebakken Krieltjes
topBanner
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met romaine sla, een gekookte eitje en provolone

Lees meer

Provolone is een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pruimtomaat

⅔ bakje(s)

Romaine sla

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Citroen

300 gram

Krieltjes

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

25 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Zigeunerschnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granen, TarweKan bevattenMosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten47 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de tomaat in parten en de romaine grof. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven en draai halverwege om.

3

Kook de eieren in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in parten.

4

Meng in een saladekom per persoon: de mayonaise, 1/2 el citroensap, 1/2 el water, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 2/3 van de provolonevlokken, peper en zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Meng vlak voor serveren ook de romaine sla en de partjes tomaat door de dressing.

5

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de partjes ei eroverheen. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade. Besprenkel met de dressing en de overige provolonevlokken.