topBanner
Sabich van aubergine en rode kool

Sabich van aubergine en rode kool

met hummus, mangochutney en frietjes

Street Food
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)SesamzaadMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Gesneden rodekool

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

40 gram

Hummus

(BevatSesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

400 gram

Half kruimige aardappelen

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

5 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Steelpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van max. 1/2 cm dik, zout ze goed en zet weg totdat je ze gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon; 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rode kool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de friet in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

5

Doe de tomatenblokjes, rode kool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

6

Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen Sabich maken!