HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRundervink Met Aardappelen In Spek
topBanner
Rundervink met aardappelen in spek

Rundervink met aardappelen in spek

Met balsamicospruitjes uit de oven

Lees meer

Vandaag is er een speciale rol weggelegd voor de bijgerechten. Nadat je de spruitjes even kort hebt voorgekookt, rooster je ze in de oven met balsamicoazijn en knoflook. Ook de aardappels zijn niet zomaar aardappels: je omwikkelt ze na het koken met spek en bakt ze lekker krokant. Hierbij eet je een rundervink: gekruid rundergehakt gewikkeld in een dun lapje mager rundvlees.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Rundervink

100 gram

Ontbijtspek

3 gram

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4155 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze kleiner, zodat je 4 ongeveer gelijke stukken aardappel per persoon hebt. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruitjes en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de spruitjes toe, breng afgedekt aan de kook en kook de spruitjes in 5 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verdeel de spruitjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de knoflook, de balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Kook ondertussen de aardappelen in een pan met deksel met ruim water, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing tegen te gaan. Dep de aardappelen droog met keukenpapier.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundervink rondom bruin. Draai het vuur laag en bak, afgedekt, 15 – 20 minuten. Keer regelmatig om.

5

Haal ondertussen de plakken ontbijtspek los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar (zorg dat je voor iedere aardappel evenveel spek hebt). Verdeel de tijm over de plakken en wikkel om elke aardappel een plak ontbijtspek. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 5 - 6 minuten krokant.

6

Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de balsamicospruitjes, rundervink en de mayonaise.