topBanner
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie

Lees meer

Om deze runderburgers te maken gebruik je gehakt van het Hollandse Maas Rijn Ijssel rund. Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer buiten. Het MRIJ-rund is afkomstig uit twee streken: deels uit het Ijsselgebied in Overijssel en Gelderland en deels uit het Maas en Rijngebied in het oosten van Noord-Brabant.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500

Zoete aardappel

1

Rode paprika

½

Rode peper

2

Paprikapoeder

4

Verse bladpeterselie

240

Rundergehakt

2

Tomatenpuree

4

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

80

Gemengde sla

2

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2

Olijfolie

1

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3364 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Kom
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Leg de zoete aardappel en paprika apart van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de zoete aardappel met de rode peper, de helft van de paprikapoeder, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege een keer om.

4

Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kom het rundergehakt met de tomatenpuree, overige paprikapoeder, de helft van de bladpeterselie, peper en zout. Kneed het rundergehakt goed en maak per persoon twee burgers.

5

Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en gril of bak de runderburgers 2 - 3 minuten aan elke kant.

6

Meng ondertussen in een saladekom de krulslamelange met de zoete aardappel en rode paprika. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, de overige bladpeterselie, peper en zout. Verdeel de helft van de saus over de salade.

7

Bak de volkoren bollen broodjes 2 minuten in de oven.

8

Verdeel de volkoren broodjes en runderburgers over de borden. Serveer met de salade en de overige yoghurtsaus en laat iedereen het volkoren broodje naar wens beleggen.