Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Spinach
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
125 g
Cauliflower
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
0.13 sachet(s)
Belgian spice mix
15 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
90 g
Wholewheat fusilli
(Contains Wheat May be present Egg, Lupin, Mustard, Soy)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Meng de bloemkool op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 14 - 16 minuten in de oven.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog (zie Tip).
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Voeg 1/3 tl van de Belgische kruidenmix per persoon en de spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg vervolgens de kookroom, geraspte belegen kaas, gruyère en het kookvocht van de pasta toe. Meng goed en laat 2 - 3 minuten inkoken. Schep als laatste de pasta en de helft van de bloemkool door de saus.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige bloemkool.