Romige volkoren fusilli met bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige volkoren fusilli met bloemkool

Romige volkoren fusilli met bloemkool

met spinazie en geraspte kaas

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Spinazie

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Kook ruim water in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml pastawater per persoon voordat je het water afgiet en bewaar apart.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een hapjespan met deksel en dompel onder met water. Kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en leg de bloemkool terug in de pan.
    Besprenkel met olijfolie en bak de bloemkool 1 - 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roux maken
2
  • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Meng de bloem erdoor (zie Tip).

Tip: Deze techniek staat bekend als het maken van een roux. Hierbij is het belangrijk dat de hoeveelheden nauwkeurig zijn; 1 el boter is 15 g en 1 el bloem is 20 g.

Saus maken
3
  • Giet 1/3 bouillon erbij en roer tot alles is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met de overige bouillon.
  • Roer door tot een gladde massa ontstaat, breng aan de kook en laat 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met wat peper.
  • Roer de spinazie en de Siciliaanse kruiden erdoorheen. Laat de spinazie slinken.
Serverem
4
  • Voeg de room, de beide kazen en het gereserveerde kookvocht toe.
  • Roer goed en laat 1 - 2 minuten inkoken.
  • Roer de pasta en de helft van de bloemkool erdoorheen.
  • Serveer de pasta op borden en garneer met de overige bloemkool.