Skip to main content
Romige orzo met gebakken koolrabi
Romige orzo met gebakken koolrabi

Romige orzo met gebakken koolrabi

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten

4.0
(314)

Knolselderij, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Ui

⅔ stuk(s)

Koolrabi

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

150 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3766 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten52.5 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten27.4 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de peterselie fijn.

Orzo koken
2

Voeg de kookroom, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de orzo in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. 

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi en ui, afgedekt, 9 - 11 minuten.

Selderij afmaken
4

Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met koolrabi en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de koolrabi gaar en goudbruin is. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Hazelnoten roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.

Serveren
6

Meng de koolrabi met de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). Serveer de orzo op borden. Garneer met de hazelnoten en de peterselie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders