HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Bospaddenstoelen Couscous
topBanner
Romige bospaddenstoelen-couscous

Romige bospaddenstoelen-couscous

Met pecorino, cashewnoten en peterselie

QUICK & EASY
Lees meer

In de categorie snelle sauzen zijn wij fan van pesto in alle soorten en smaken. En deze paddenstoelenpesto is wel heel bijzonder! Hij is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

10 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatNoten, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenSelderij, Pinda's)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. • Weeg de juiste hoeveelheid couscous af en voeg toe aan een kom. • Schenk het kokende water erbij, dek af en laat 10 minuten wellen.

2

• Snijd ondertussen de peterselie fijn. • Snijd de prei in dunne, halve ringen. • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. • Hak de cashewnoten grof.

3

• Verhit de de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons 6 – 8 minuten, schep regelmatig om. • Voeg de laatste 1 – 2 minuten de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de prei 4 – 6 minuten.

4

• Voeg de couscous en de bospaddenstoelenpesto toe aan de prei. Roer goed door. • Verdeel de bospaddestoelencouscous over de borden en serveer met de kastanjechampignons, cashewnoten, geraspte pecorino en peterselie.