HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappelsoep Met Garnalen
topBanner
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Romig en vol smaak - deze soep doet je goed! De tomaat heeft naast smaak nog een boel te bieden. Zo bevat hij vitamine A, C en E, maar ook lycopeen, een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt en versterkt.

Labels:Eten binnen 3 dagenCaloriebewustFamilie
Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Maiskolf

4 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

200 ml

Kokosmelk

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2579 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 250 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.