HelloFresh
topBanner
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en een frisse salade

Lees meer

.

Labels:VeggieFamily
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Komkommer

3 stuks

Tomaat

2 stuks

Bosui

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mesclun

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3605 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan
Deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.