.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Tomaat
0.64 stuk(s)
Bosui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mesclun
4 stuk(s)
Ei
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat?
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.