HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerbak Surinaamse Stijl Met Tempeh
topBanner
Roerbak Surinaamse stijl met tempeh

Roerbak Surinaamse stijl met tempeh

met gekruide aardappelpartjes en mangoketchup

Lees meer

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeganNieuwKlimaatbewust(old)Extra groenteNewKlimaatbewust
Allergenen :TarweSojaGlutenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Tempehblokjes

(BevatTarwe, Soja, Gluten)

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

60 gram

Mangoketchup

(BevatSulfiet)

30 ml

Ketjap manis

(BevatTarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

2 tl

Sambal

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2577 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels12.2 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle repen.

2

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes in 4 - 5 minuten aan. Schep uit de pan en bewaar apart.

5

Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon.

6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de mangoketchup.

Tip: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!