HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Met Venkel En Varkensworst Van Brandt & Levie
topBanner
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en geraspte kaas

Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit marjoraan en knoflook.

Labels:FamiliePopulairFestivitiesFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Varkensworst met marjoraan en knoflook

⅓ zakje(s)

Gemalen venkelzaad

150 gram

Risottorijst

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)914 kcal
Energie (kJ)3825 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7.08 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, 2/3 van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker, azijn en een snuf zout. Schep af en toe om, zodat de de smaken goed intrekken. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn en voeg daarna de bouillon toe.

5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en vanbinnen nog een lichte bite hebben.

6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de overige geraspte kaas en leg de venkelsalade erbovenop. Garneer met het venkelloof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone en laat het bestrooien met de overige geraspte kaas achterwege. Gebruik het de volgende dag in een soep of lunchgerecht.