Skip to main content
Risotto met eend en shiitake
Risotto met eend en shiitake

Risotto met eend en shiitake

Met een frisse salade van sinaasappel en peultjes

In dit recept worden verschillende keukens verenigd. Zo is de klassieke combinatie van eend en sinaasappel een bekende uit de Franse keuken, zien we ingrediënten als shiitakes en peultjes veel terug in de Aziatische keuken en kennen we risotto uit Italië. Risotto is echt comfortfood. Door het vele roeren komt het zetmeel uit de rijstkorrel vrij, wat zorgt voor het romige effect.

Allergenen :
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Shiitake

(Bevat: Selderij)

60 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

75 gram

Risottorijst

50 gram

Peultjes

5 stuk(s)

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

½ gram

Handsinaasappel

20 gram

Veldsla

15 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4711 kJ
Energie (kcal)1126 kcal
Vetten71 g
waarvan verzadigd31.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels6 g
Eiwitten46 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Rasp
Steelpan
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de shiitake en de kastanjechampignons door de helft. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Leg de gekonfijte eendenpoot op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

Risotto voorbereiden
2

Verhit ondertussen de roomboter in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst en de paddenstoelen toe en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto afmaken
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Roer regelmatig door. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de rijst nog verder te garen.

Smaakmakers bereiden
4

Kook ondertussen water in een steelpan voor de peultjes en kook de peultjes in 4 – 5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder koud water. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp de schil van de sinaasappel. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon. Voeg de sinaasappel, peultjes en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Rasp de Parmigiano reggiano grof. Roer vlak voor serveren de Parmigiano reggiano en het bakvet van de eend door de risotto.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en leg de gekonfijte eendenpoot daarop. Garneer met de hazelnoten en serveer met de peultjessalade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla