Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
300 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Maiskolf
⅔ pak(ken)
Zwarte bonen
1 stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Pruimtomaat
20 gram
Verse koriander
140 gram
Witte langgraanrijst
75 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))75 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Verwijder de bladeren van de maiskolf, zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Verdeel de rode ui en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Bak in 25 - 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de mais en de zwarte bonen naast de rode ui en zoete aardappel, samen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Pers de limoen uit. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl limoensap met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verkruimel de feta.
Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop, zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de rode ui, mais en bonen ernaast. Serveer de halfvolle yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met feta.