HelloFresh
topBanner
Rijstschotel met zoete aardappel, feta en pittige salsa

Rijstschotel met zoete aardappel, feta en pittige salsa

geïnspireerd op de Peruaanse keuken

Lees meer

Wist je dat Peru al 8 jaar op rij is uitgeroepen tot 's werelds meest culinaire reisbestemming?

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Maiskolf

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Limoen

20 g

Verse koriander

140 g

Witte langgraanrijst

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

⅔ g

Zwarte bonen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3730 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels17 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Verwijder de bladeren van de maiskolf, zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

2

Verdeel de rode ui en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Bak in 25 - 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de mais en de zwarte bonen naast de rode ui en zoete aardappel, samen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

3

Pers de limoen uit. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl limoensap met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met zout.

4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verkruimel de feta.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop, zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de rode ui, mais en bonen ernaast. Serveer de magere yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met feta.