Rijstbowl met varkenshaasreepjes en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met varkenshaasreepjes en spiegelei

Rijstbowl met varkenshaasreepjes en spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

1 stuk(s)

Ei

⅓ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ tl

Sambal

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine basterdsuiker

1.75 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3072 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers8 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Kleine kom
Waterkoker
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Laat, afgedekt, 5 minuten nagaren. Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-gomasiosaus tot serveren.

Snijden en bakken
2

Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4. Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Schenk het kokende water over de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan van de champignons op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 tl Koreaanse kruiden per persoon toe aan de rijst.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.