HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Varkenshaasreepjes En Een Spiegelei
topBanner
Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Lees meer

Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst). In Koreaanse traditie wordt het ei in het midden van de bowl geserveerd omdat de kleur geel symbool staat voor het centrum.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :SesamzaadEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

125 gram

Champignons

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

3.5 el

Zonnebloemolie

4 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3908 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels3 g
Eiwitten47 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Vergiet
Waterkoker
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten afgedekt uitstomen. Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

2

Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in de waterkoker. Schenk het kokende water over de spinazie in een vergiet, giet af en laat uitlekken.

3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.