Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een samenvoeging van twee Koreaanse klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

stuk(s)

Komkommer

stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

62 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

tl

Sambal

1.25 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3023 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8 g
Vezels2 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Pan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat afgedekt uitstomen.Rasp linten van de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

Snijden en bakken
2

Snijd de champignons in kwarten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie. Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie in een vergiet, giet af en laat uitlekken.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.