HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Varkenshaasreepjes En Een Spiegelei
topBanner
Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Lees meer

Bibimbap is een samenvoeging van twee Koreaanse klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :SesamzaadEiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Komkommer

2 tl

Knoflookteen

125 gram

Gomasio

(BevatSesamzaad)

200 gram

Champignons

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

20 ml

Ei

(BevatEi)

tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2.5 el

Sambal

4 tl

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Bruine suiker

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3023 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels2 g
Eiwitten40 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Pan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat afgedekt uitstomen.Rasp linten van de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

2

Snijd de champignons in kwarten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie. Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie in een vergiet, giet af en laat uitlekken.

3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.