
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes
geïnspireerd op Koreaanse bibimbap
Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Sesamzaad
•Soja
•Tarwe
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
75 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Champignons
100 gram
Varkenshaaspuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
Zelf toevoegen
2 tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Sambal
1.5 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine basterdsuiker
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Dunschiller of kaasschaaf
•Pan
•Kleine kom
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan en kook de rijst in 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten nagaren.
- Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-gomasiosaus tot serveren.

2
- Snijd de ui in halve maantjes.
- Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.

3
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur.
- Bak de varkenshaaspuntjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

4
- Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaaspuntjes, komkommer en champignons erover. Leg het spiegelei erbovenop.
- Garneer met de overige gomasio.
- Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), of serveer de sauzen apart.