.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Krieltjes
40 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)1 stuk(s)
Gele paprika
â…” stuk(s)
Aubergine
â…” stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 tl
Italiaanse kruiden
125 gram
Rode cherrytomaten
20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)80 gram
Ricotta
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de groene pesto, peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.
Snijd de gele paprika in repen. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van 1 cm. Snijd de rode ui in kwarten.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom 1 el olijfolie per persoon, de knoflook, de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Voeg de paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten en rode ui toe aan de ovenschaal met krieltjes. Voeg de knoflookolie met Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 25 - 35 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal en meng nogmaals goed.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de groente uit de oven en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Serveer de ratatouille-aardappelschotel over de borden. Garneer met de ricotta, de overige groene pesto en de pompoenpitten.