topBanner
Quinoa met geroosterde gele biet

Quinoa met geroosterde gele biet

Met verse geitenkaas, avocado en walnoten

Lees meer

Geroosterde gele biet speelt in dit frisse quinoagerecht de hoofdrol, gecombineerd met romige geitenkaas en avocado. Omdat je de biet in dit recept in dunne halve plakjes snijdt, kun je de schil gerust laten zitten. Dat scheelt weer tijd!

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gele biet

140 gram

Quinoa

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Avocado

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(BevatNoten)

½ tl

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven.

2

Verhit ondertussen de pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, zonder olie, al roerend 1 minuut (zie tip). Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de sjalot en scheur de spinazie klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes (zie tip). Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd en komijn tot een dressing. Roer er de sjalot door en breng op smaak met peper en zout. Voeg ⅔ van de spinazie toe aan de quinoa in de pan met deksel, schep goed om en verhit nog 2 minuten op middellaag vuur, of tot de spinazie slinkt.

5

Voeg het quinoa-spinaziemengsel toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Roer er vervolgens de helft van de geroosterde plakjes biet, de helft van de avocado, de helft van de geitenkaas en de overige spinazie door.

6

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige geroosterde biet, de overige avocado en de overige geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.