HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuinoa Met Gemarineerde Feta
topBanner
Quinoa met gemarineerde feta

Quinoa met gemarineerde feta

met gepofte cherrytomaten en courgette

Lees meer

Wist je dat quinoa officieel geen graansoort is, maar behoort tot de zadenfamilie? Het is een bron van eiwitten en goede vetten en daarmee niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Oorspronkelijk komen deze zaden uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt quinoa ook in Europa verbouwd.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

170 gram

Quinoa

375 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3858 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Ovenschaal
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook per persoon 400 ml water. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de quinoa toe, roer goed door en bak nog 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en kook, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar, tot de quinoa een dikke pap vormt.

3

Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng in een ovenschaal met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet bij de courgette in de oven en bak 15 minuten mee, of tot de tomaten gaar zijn.

4

Snijd ondertussen een derde deel van de feta af, verkruimel en zet apart. Snijd de blaadjes basilicum zeer fijn en meng in een kom met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper. Wentel er voorzichtig het nog hele deel van de feta doorheen en zet apart tot gebruik.

5

Meng het verkruimelde deel van de feta, het grootste deel van de cherrytomaten en de courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

6

Verdeel de quinoa over diepe borden of kommen. Leg de overige cherrytomaten en courgette erop en leg de gemarineerde feta erbovenop.