Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
4 stuk(s)
Tomaat
10 gram
Vers basilicum
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))⅔ stuk(s)
Quichedeeg
(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)2 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de helft van tomaat in plakken en snijd de andere helft in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Kluts de eieren in een kom en voeg de slagroom, de gedroogde Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout.
Bedek een quichevorm of ovenschaal met bakpapier en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Druk het quichedeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de blokjes aubergine over het quichedeeg en giet het eimengsel eroverheen. Dek de quiche af met de plakjes tomaat en de overige geraspte kaas. Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg het overige basilicum en de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de quiche over de borden en serveer de tomatensalade ernaast.