Puree van aardappel en knolserderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Puree van aardappel en knolserderij

Puree van aardappel en knolserderij

met boerenworst, kastanjechampignons en spinazie

Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 300 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Runderbouillonblokje

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Verhit ondertussen 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Bakken
3

Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak nog 5 - 7 minuten.

Op smaak brengen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de koekenpan en laat al roerend slinken. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en knolserderij tot een grove puree, meng met 1 tl roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de boerenworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon in de pan met 1/8 bouillonblokje per persoon. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, schep de gebakken kastanjechampignons en spinazie erop. Leg de boerenworst erop en schenk de jus eroverheen. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen