HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobello's Met Pizza Vulling
topBanner
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade

Week zonder Vlees
Lees meer

.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

4 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Passata

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Veldsla

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3379 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten in de oven in 30 – 40 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar ze. Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal 8-10 minuten bij de frietjes in de oven.

3

Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de eventuele steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's de laatste 5-7 minuten mee met de frieten, zodat de kaas smelt.

5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de frietjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de frietjes.