Platbroodpizza met champignons en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella en rucola

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood! Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees platbrood

50 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)936 kcal
Energie (kJ)3915 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Beleggen
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pesto en/of 1 platbrood per persoon. De overige pesto en/of platbrood kun je de volgende dag verwerken tijdens de lunch.

Rucola aanmaken
3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Garneer met de rucola.