Platbroodpizza met champignons en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella, rode ui en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

170 gram

Champignons

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3849 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Beleggen
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein.

Platbroodpizza's bakken
3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Garneer met de rucola.