HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella, rode ui en rucola

Lees meer

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rode ui

340 g

Champignons

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 g

Koemelkmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3849 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein.

3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Garneer met de rucola.