topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza-portobello's

Pizza-portobello's

met gebakken krieltjes en salade

De portobello is echt een superfood: zowel in voedingswaarden als in formaat. Hij zit namelijk vol vitamine B en kan een diameter tot wel 15 cm hebben!

Labels:
Familie
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Passata

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers10 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Portobello bakken
2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar apart. Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Bak de portobello's 8 - 10 minuten in de oven.

Vulling maken
3

Snijd de courgette in kleine blokjes en de steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Portobello's vullen
4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's nog 5 - 7 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de gebakken krieltjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de krieltjes.