HelloFresh
topBanner
Pizza-portobello's

Pizza-portobello's

met gebakken krieltjes en salade

Lees meer

De portobello is echt een superfood: zowel in voedingswaarden als in formaat. Hij zit namelijk vol vitamine B en kan een diameter tot wel 15 cm hebben!

Labels:FamilieVeggiePhilips Airfryer
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

4 stuks

Portobello

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

1 tl

Italiaanse kruiden

1 pak

Passata

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Tomaat

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar apart. Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Bak de portobello's 8 - 10 minuten in de oven.

3

Snijd de courgette in kleine blokjes en de steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's nog 5 - 7 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de gebakken krieltjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de krieltjes.