Voor dit gerecht maak je zelf een crème van pompoen. De crème wordt nog krachtiger van smaak door er een klein gedeelte van de kaas aan toe te voegen. Met de overige kaas kun je de groenten lekker garneren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Pompoenblokjes
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Rode ui
40 gram
Oude kaasvlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
25 gram
Boerenkool, gesneden
15 gram
Olijf-kappertjesmix
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water in een pan met deksel voor de pompoen. Kook de pompoenblokjes, zodra het water kookt, afgedekt, 5 - 6 minuten op middellaag vuur. Giet vervolgens af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.
Snijd ondertussen de courgette in halve plakken en de rode ui in halve ringen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de courgette, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur.
Meng ondertussen in een hoge kom met staafmixer of blender de pompoenblokjes met de helft van de oude kaas en 1 el kookvocht per persoon en pureer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.
Leg vervolgens de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de pompoencrème en de helft van de boerenkool. Leg hierop de courgetteplakken en rode ui en garneer met de overige oude kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Meng ondertussen in een saladekom de overige boerenkool, kappertjes en olijven, zwarte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en serveer met de salade.