HelloFresh
topBanner
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een frisse salade

Italiaanse zomer
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Passata

125 g

Champignons

60 g

Achterham

3 tl

Italiaanse kruiden

1

Pizzadeeg

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Pruimtomaat

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

3 el

Olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4251 kJ
Energie (kcal)1016 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers1.0 g
Vezels1 g
Eiwitten19 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Steelpan
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom 1 el passata en 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout, dit gebruik je later om de calzone mee in te smeren.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.

4

Smeer de helft van elk pizzadeeg in met de tomatensaus en houdt de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, schouderhamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant over de belegde kant van de pizza heen en vouw de zijkanten goed dicht. Bestrijk de bovenkant met het passata-olijfoliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

5

Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en meng goed door elkaar.

6

Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.