Pizza calzone met ham en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een frisse salade

.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Passata

65 gram

Champignons

3 plak(ken)

Achterham

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1016 kcal
Energie (kJ)4251 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom 1 el passata en 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout, dit gebruik je later om de calzone mee in te smeren.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Groente bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.

Calzone beleggen
4

Smeer de helft van elk pizzadeeg in met de tomatensaus en houdt de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, schouderhamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant over de belegde kant van de pizza heen en vouw de zijkanten goed dicht. Bestrijk de bovenkant met het passata-olijfoliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Je kan hier een kwastje of de bolle kant van een lepel voor gebruiken.

Salade maken
5

Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.