HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco Met Courgettebodem
topBanner
Pizza bianco met courgettebodem

Pizza bianco met courgettebodem

met courgette, champignons en pesto

Lees meer

In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Rode ui

150 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Courgette pizzabodem

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3712 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gesneden paddenstoelenmix 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de paddenstoelen uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette-pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met de witte saus.

4

Verdeel de courgette, rode ui, paddenstoelen en overige geraspte kaas over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

5

Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.

6

Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.