HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco Met Courgettebodem
topBanner
Pizza bianco met courgettebodem

Pizza bianco met courgettebodem

met courgette, champignons en pesto

Lees meer

In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

50 gram

Groene pesto

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte pecorino

390 gram

Courgette pizzabodem

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)889 kcal
Energie (kJ)3722 kJ
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8.96 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette-pizzabodems over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.

4

Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte pecorino over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

5

Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.

6

Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.