Pittige Thaise kipgehaktsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Thaise kipgehaktsalade

Pittige Thaise kipgehaktsalade

Met little gem, pandanrijst en komkommer

In Laos en het noorden van Thailand is deze salade met gekruid gehakt heel populair. Het vlees in dit gerecht is vaak erg pittig en wordt daarom gecombineerd met frisse tegenhangers als sla en komkommer. Traditioneel serveer je er rijst bij en maak je het af met geroosterde pinda's, die zorgen voor een lekkere bite

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Pinda's
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Limoen

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Little gem

85 gram

Pandanrijst

⅓ stuk(s)

Komkommer

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

2.5 tl

Bruine suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3343 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Wok

Instructies

snijden
1

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijns. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

cok
2

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker voor het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

baken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little gem schuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.