HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Kokossoep Met Schelvis
topBanner
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Lees meer

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Snijbonen

300 gram

Wortel

250 ml

Kokosmelk

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

2

Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Schud of roer de klontjes uit de kokosmelk.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

5

Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.