Pittige kokossoep met schelvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

150 gram

Wortel

125 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Wortel snijden
2

Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Schud of roer de klontjes uit de kokosmelk.

Smaakmakers bereiden
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

Soep vullen
5

Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.