
Pittige curry met kip en rijst
met paprika, cherrytomaten en verse koriander
Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Paprika
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Gemberpuree
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
¾ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst, voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Meng in een kom de kippendijreepjes met de Afrikaanse kruidenmix en 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben.

- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui en de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut.
- Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika, rode peper, gemberpuree en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten (zie Tip).
- Blus af met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor).
Tip: Houd je van extra pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.

- Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten.
- Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de koriander fijn.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.

- Verdeel de rijst over de borden.
- Verdeel de curry met kip over de rijst.
- Garneer met de koriander (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.