Skip to main content
Piri-piri kipdrumsticks met aïoli
Piri-piri kipdrumsticks met aïoli

Piri-piri kipdrumsticks met aïoli

Met geroosterde bospeen en aardappeltjes

4.1
(372)

De kipdrumsticks in dit gerecht zijn op smaak gebracht met piri-piri-kruiden: een pittig kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in de Portugese keuken. Je serveert er romige aïoli bij, een mediterrane saus op basis van mayonaise met lekker veel knoflook.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Peen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Citroen

200 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

40 gram

Mesclun

1 el

Aïoli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels11 g
Eiwitten39 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte in kwarten. Snijd de pruimtomaat in parten en pers de citroen uit. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

Bakplaat vullen
2

Verdeel de tomaat over een bakplaat met bakpapier en leg de gekruide kipdrumsticks erop. Leg de peen ernaast. Besprenkel de kip en de groenten met de helft van de olijfolie en 2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
3

Bak de groenten en de kipdrumsticks 25 – 30 minuten in de oven, of tot de kipdrumsticks gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Aardappelen bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de mesclun met de witte balsamicoazijn en ½ tl citroensap per persoon.

Serveren
6

Verdeel de kipdrumsticks, de groenten en de gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de aïoli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders