HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPim Pam Pompoen Met Schelvis En Peterselie
topBanner
Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Lees meer

Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Pompoenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2179.864 kJ
Energie (kcal)521 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

3

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.

5

Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

6

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.