Penne met spinazie à la crème en rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Spinazie

40 gram

Kruidenroomkaas

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4047 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.8 g
Eiwitten54 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de penne 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe en bak nog 3 - 4 minuten. Scheur de spinazie boven de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Saus maken
3

Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kom de tomaat met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas.

Serveren
4

Meng de penne en de helft van de pecorino door de spinazie à la crème en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de penne met saus over de borden. Garneer met de tomatensalsa en de overige pecorino.