HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Spinazie À La Crème En Rundergehakt
topBanner
Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa

Lees meer

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

2 tl

Gedroogde oregano

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4047 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten54 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de penne 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe en bak nog 3 - 4 minuten. Scheur de spinazie boven de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken.

3

Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kom de tomaat met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de penne en de helft van de pecorino door de spinazie à la crème en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de penne met saus over de borden. Garneer met de tomatensalsa en de overige pecorino.