Penne kipfilet in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne kipfilet in tomatensaus

Penne kipfilet in tomatensaus

met geroosterde puntpaprika en basilicum

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2892 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels7.7 g
Eiwitten39 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm in de pan met deksel.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de basilicum fijn en houd apart in een kleine kom.
Puntpaprika en kip bakken
2
  • Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie per persoon en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte en lepel of snijd de zaadlijsten eruit. 
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de puntpaprika in 8 - 10 minuten gaar op middelhoog vuur. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout.

 

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede hapjespan. Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten en de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 3 minuten mee (zie Tip).

Tip: Plet de cherrytomaten met een vork of spatel, zo kan je ze later makkelijker mengen met de pasta.

Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Verdeel de pasta over de borden.
  • Serveer de puntpaprika erop.
  • Leg de kipfilet ernaast.
  • Garneer met de basilicum.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.