Skip to main content
Peer met ricotta en noten
Peer met ricotta en noten

Peer met ricotta en noten

Met cranberry's en honing

Ricotta en peer is een klassieke combinatie die je zowel in hartige als zoete gerechten tegenkomt. Je snijdt de peer zo dat er een sierlijke waaier ontstaat, waardoor het dessert er heel feestelijk uitziet. En zo smaakt het ook: met cranberry's, noten en honing is dit een heerlijk zoete en romige afsluiting van je avondmaal.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Peer

100 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

Voedingswaarden

Energie (kJ)1000 kJ
Energie (kcal)239 kcal
Vetten6 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers24 g
Vezels4 g
Eiwitten6 g
Zout0.2 g

Instructies

Peer snijden
1

Halveer de peer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in dunne plakjes. Meng d ehelft van de honing door de ricotta.

Waaier maken
2

Verdeel de peer over de borden en leg de plakjes in de vorm van een waaier.

Serveren
3

Schep de honingricotta in het midden van de waaier, evenals de cranberry-notenmix. Besprenkel het geheel met de overige honing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders