
Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem
Kleurrijk door de radijsjes en fris dankzij de munt
Ricotta is een frisse Italiaanse kaas met een korrelige textuur. Jij verwerkt hem deze week in een salade, maar in Italië wordt ricotta ook gebruikt in pasta’s of zelfs in desserten. De gedroogde cranberries geven de salade een zoete twist, de radijsjes zorgen voor kleur en de munt houdt het geheel lekker fris.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Little gem
5 stuk(s)
Radijs
1 stuk(s)
Bosui
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gedroogde cranberry's
40 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
1.5 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Kook 225 ml gezouten water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst en oregano toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de little gem klein. Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bosui in fijne ringen.

Hak de muntblaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte balsamicoazijn, de helft van de munt, 1 tl water per persoon en peper en zout naar smaak. Meng dit met de groenten en de helft van de gedroogde cranberries in een saladekom.

Roer de ricotta los. Voeg de parelgerst en ricotta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige cranberries, overige munt en extra vierge olijfolie naar smaak.