Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Kleurrijk door de radijsjes en fris dankzij de munt

Ricotta is een frisse Italiaanse kaas met een korrelige textuur. Jij verwerkt hem deze week in een salade, maar in Italië wordt ricotta ook gebruikt in pasta’s of zelfs in desserten. De gedroogde cranberries geven de salade een zoete twist, de radijsjes zorgen voor kleur en de munt houdt het geheel lekker fris.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Little gem

5 stuk(s)

Radijs

1 stuk(s)

Bosui

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Gedroogde cranberry's

40 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2674 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten15 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

1

Kook 225 ml gezouten water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst en oregano toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken.
2

Snijd de little gem klein. Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bosui in fijne ringen.

Maak de dressing.
3

Hak de muntblaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte balsamicoazijn, de helft van de munt, 1 tl water per persoon en peper en zout naar smaak. Meng dit met de groenten en de helft van de gedroogde cranberries in een saladekom.

Voeg de parelgerst toe.
4

Roer de ricotta los. Voeg de parelgerst en ricotta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Verdeel de cranberries over het gerecht, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige cranberries, overige munt en extra vierge olijfolie naar smaak.