Patatas bravas met geitenkaasomelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met rode puntpaprika's en aïoli

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en rode puntpaprika. De bereiding van deze puntpaprika lijkt veel op die van pimientos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 ml

Heinz Tomato Frito

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)601 kcal
Energie (kJ)2514 kJ
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels11.9 g
Eiwitten14.2 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Paprika in de oven
2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met de rode puntpaprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomato frito erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het omeletmengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer als je de omelet meer aangebakken wilt.

Serveren
6

Verdeel de rode puntpaprika's en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.